siemens industrija
Industrija

Siemens krmilniki – kateri model izbrati?

Siemens krmilniki veljajo za zelo kakovostne, zato ni čudno, da se uporabljajo praktično vsepovsod. Lahko bi rekli, da gre za znamko, ki v svetu krmiljenja velja za številko 1. Siemensovo opremo za krmiljenje mora tako poznati prav vsak, ki se ukvarja s tem področjem oziroma z avtomatizacijo industrijskih ali kakršnih koli drugih procesov.

Siemens krmilniki
http://www.dankon.si/industrija

Za kakšen proces gre?

Pri krmiljenju procesov je najprej treba dobro razmisliti, za kakšen proces gre. Nekateri procesi so bolj enostavni, drugi kompleksnejši, od tega pa je odvisno tudi, kako zapleteno bo samo krmiljenje in kakšna oprema bo potrebna za to. Siemens krmilniki se zato v prvi vrsti razlikujejo glede na to, za krmiljenje kakšne vrste procesov so namenjeni. Če gre za enostaven proces, bo verjetno zadostoval že najosnovnejši model – Siemens LOGO!, ki pa ga je po potrebi možno tudi nadgraditi, tako da je kos bolj kompleksnim procesom.

Specifične potrebe uporabnikov

Vsak uporabnik ima drugačne potrebe in zahteve, prav tako pa se v različnih panogah odvijajo najrazličnejši procesi, ki jih je treba avtomatizirati na čim bolj enostaven in zanesljiv način. Tej pestrosti različnih potreb in namenov uporabe se prilagajajo tudi proizvajalci opreme za avtomatizacijo oziroma krmiljenje, ki se trudijo ponuditi čim širši nabor različnih modelov.

Na izbiro imate tako veliko različnih modelov in serij. Siemens krmilniki so kakovostni in zelo prilagodljivi. Z različnimi dodatnimi moduli jih lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam oziroma specifikam določenega procesa, ki ga je treba avtomatizirati. Možnost modularne nadgradnje je še ena pomembna prednost, ki jo imajo Siemens krmilniki. Pred izbiro ustreznega modela je zato treba preveriti, kateri dodatni moduli so na voljo zanj in kako ga je mogoče nadgraditi.

Potrebujete pomoč pri izbiri?

Če pri izbiri potrebujete pomoč, imate kakršna koli vprašanja ali bi potrebovali dodatne informacije o določenem modelu ter njegovih značilnostih, se lahko vedno obrnete na Siemensovega partnerja v Sloveniji – podjetje VRD Dankon. Njihovi zaposleni zelo dobro poznajo Siemensovo opremo za industrijsko avtomatizacijo ter vam jo lahko podrobno predstavijo, vključno z različnimi modeli krmilnikov in možnostmi, ki jih omogočajo.