lepilni trakovi
Industrija

Lepilni trak za embalažo

Potrebujete kakovosten lepilni trak za pakiranje embalaže ali kartonskih škatel? Pomembno je izbrati takšnega, s katerim boste lahko učinkovito opravili takšno delo. Ne glede na to, ali morate pri svojem delu pogosto kaj zapakirati ali zalepiti oziroma to počnete le občasno, je dobro imeti pri roki učinkovite pripomočke v ta namen.

Embalažni lepilni trak

Lepilni trak je uporaben le, če je ustrezno močan. To je odvisno predvsem od vrste lepila, pa tudi od tega, kakšen material boste lepili. Zaradi tega obstaja veliko različnih vrst lepilnih trakov, med katerimi lahko izbirate. Narejeni so iz različnih materialov, ki vplivajo tudi na njihove lastnosti. Poleg njih pa je zelo pomembna tudi vrsta lepila, ki je nanešena na trak. Dobro je, če je lepilo čim močnejše, saj bo tako embalaža veliko bolje zalepljena. Za najbolj učinkovita veljajo različna solvent lepila.

lepilni trak

Kakšno širino izbrati?

Na voljo so vam raznolike dimenzije. Pri tem je poleg same dolžine, ki je pomembna zaradi tega, koliko traku dobite v enem pakiranju, pomembna tudi njegova širina. Običajno je ta navedena v milimetrih, pri čemer je lahko ta lahko zelo raznolika. Prav zaradi tega velja pri nakupu nekaj pozornosti nameniti tudi širini – bolj ko bo izbrani trak širok, lažje boste z njim lepili.

Različne barve in potiski

Poleg vseh navedenih lastnosti, ki vplivajo na samo uporabnost in učinkovitost pri lepljenju, pa je pri pakiranju velikokrat pomemben tudi vizualni izgled embalaže. Ko to zalepite, sam trak ne sme skvariti njenega videza, zato je pomembno, da je barvno usklajen z embalažo. Pri tem lahko izbirate med različnimi barvami, med katerimi se veliko uporabnikov odloča za prozorno barvo, ki je praktično neopazna, ali rjavo barvo, ki se lepo poda k rjavi kartonski embalaži.

Poleg samih barv pa imate možnost tudi potiska na trak. Ta je lahko popolnoma prilagojen vašim željam oziroma zahtevam. Podjetja se tako običajno odločijo za tisk svojega imena ali logotipa, kontaktnih podatkov, spletne strani ali slogana, lahko pa je na traku tudi napis lomljivo, pazljivo ali kaj podobnega, ki pove, kako je treba ravnati s paketom oziroma embalažo.