stretch folija
Industrija

Najbolj vsestranski pakirni material – stretch folija

Stretch folija zagotovo predstavlja enega najbolj vsestranskih pakirnih materialov, ki je dobro znan skorajda v vseh panogah in na vseh področjih. stretch folija za ovijanje palet Uporablja se namreč v številne namene in za pakiranje nešteto vrst izdelkov – vanj je mogoče zapakirati skorajda karkoli. V primeru, da torej iščete rešitev za pakiranje, se vam torej splača razmisliti, ali bi bila primerna tudi za vaš izdelek. Obstaja velika možnost, da gre za primerno rešitev, ki se dobro obnese v praksi in ima številne prednosti. Vanjo se lahko ovije tako manjše izdelke kot tovor veliko večjih dimenzij, pri čemer pa je pri takšnih izdelkih najbolj priročno uporabiti stroj za pakiranje, saj bo tako vse skupaj potekalo še hitreje, pa tudi poraba pakirnega materiala bo s pomočjo stroja manjša – porabil bo le toliko materiala, kot je nujno potrebno.

Kakovosten in cenovno ugoden pakirni material

Stretch folija predstavlja kakovosten in cenovno ugoden pakirni material za večnamensko uporabo. Uporablja se za ovijanje izdelkov, njihovo prekrivanje in pakiranje. S tem izdelke oziroma tovor lahko pripravimo na skladiščenje ali transport, saj so tako dobro zaščiteni pred vlago, prahom, umazanijo in drugimi dejavniki. Ker je stretch folija tudi zelo odporna, se ne pretrga kar tako, zaradi česar izdelkom nudi dobro zaščito. Glede na vse svoje odlične lastnosti in predvsem to, kako dobro se kot pakirni material obnese v praksi, je njena cena zelo ugodna, sploh če jo primerjate z drugimi materiali za pakiranje.

Cena sicer variira od vrste in lastnosti, zato se lahko nekoliko razlikuje, kljub temu pa gre še vedno za cenovno ugodno možnost. Z njeno pomočjo lahko poskrbite za nižje stroške pakiranja in prihranite kar nekaj denarja, ne da bi bili zato vaši izdelki slabše zaščiteni. Pri tem je možno izbirati med različnimi širinami, kar omogoča pakiranje raznolikih velikosti izdelkov. Poleg tega pa so na razpolago tudi raznolike debeline, pri čemer seveda večja debelina pomeni tudi večjo odpornost na trganje ali različne poškodbe ter s tem še boljšo zaščito posameznega izdelka, ki je pakiran na tak način. Ob enem pa je možno izbirati tudi med različnimi stopnjami raztegljivosti in jih tako prilagoditi vrsti izdelka, njegovi velikosti in namenu pakiranja.

Praktično za pakiranje vseh vrst izdelkov

Poleg vseh naštetih odlik pa se stretch folija ponaša še s to lastnostjo, da gre za zelo praktičen in priročen material, ki omogoča enostavno pakiranje. Ker gre za zelo raztegljiv material, je vanj enostavno oviti ali zapakirati izdelke ter jih na tak način tudi povezati med seboj ali stabilizirati. Zaradi tega se takšen material uporablja tudi za ovijanje tovora na paletah, s čimer poleg njegove zaščite dosežemo tudi večjo stabilnost in tako preprečimo morebitne zdrse tovora s palete, morebitne poškodbe in podobno. Ravno zaradi tega se stretch folija uporablja v številnih podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo, skladiščenjem, transportom in podobnimi dejavnostmi. V vseh omenjenih dejavnostih gre praktično za nepogrešljiv material, ki omogoča:

  • prihranek pri času pakiranja, saj je pakiranje enostavno in priročno,
  • prihranek pri stroških pakiranja, saj gre za cenovno ugoden material,
  • zelo dobro zaščito pred različnimi zunanjimi dejavniki.

    Več o vsestranskih pakirnih materialih si lahko preberete na intercommerce.si.