stretch folija za ovijanje palet
Industrija

Za kaj vse se lahko uporablja stretch folija

stretch folija
Stretch folija – Intercommerce.si

Streč oziroma strech folija vam je najverjetneje dobro poznana, saj jo morda pri pakiranju svojih izdelkov koristno uporabljate tudi sami. Če ne, pa ste zagotovo kakšen produkt že kdaj sami dobili zapakiranega v tovrstni foliji. Gre za poseben pripomoček oziroma za posebno vrsto folije, ki izdelke na izjemno učinkovit način ščiti pred prahom in umazanijo. Prav tako jim uspešno nudi še večjo stabilnost v času transporta oziroma prenašanja z ene na drugo lokacijo.

S pomočjo omenjene folije torej lahko izdelke na paleti ovijate ročno ali pa s pomočjo posebnih strojev. Na takšen način jih pripravite za transport ali za skladiščenje na paleti. Na voljo je več vrst stretch folije. Prav vsaka strech folija pa naj bi zagotavljala optimalno zaščito produktov.

Pravilna izbira streč folije

Omenili smo, da je stretch folija na trgu na voljo v več različicah. Zato je še toliko pomembneje, da uspete najti tisto, ki vam pri vašem delu lahko najbolje koristi. Pri izbiri vam z veseljem pomaga prodajno osebje v specializirani prodajalni s tovrstnimi izdelki.

Samo pravilno izbrana stretch folija vam namreč lahko priskrbi najboljšo zaščito izdelkov, prav tako tudi bistveno hitrejšo ter bolj preprosto pripravo na sam transport. Ne nazadnje tudi precejšnje znižanje stroškov pakiranja.

Kakovostna in izjemno vzdržljiva argo streč folija

folija stretchNa voljo je tudi kmetijska ali argo stretch folija. Zanjo je značilno, kot že pove ime, da se najpogosteje uporablja na področju kmetijstva. Koristna je na primer pri baliranju krme oziroma sena. Nudi prvovrstno zaščito pred dežjem in še drugimi manj ugodnimi vplivi. Prav tako je idealna izbira za preprečevanje najrazličnejših poškodb ter prebadanj.

Kmetijske streč folije so izjemno elastične. Zasnovane so tako, da je baliranje z njimi izjemno enostavno pa  tudi nadvse ekonomično.

Ročna in strojna luknjičasta folija

Zelo dobro poznana je tudi luknjičasta folija, ki je lahko ročna ali pa strojna. Uporablja se za učinkovito paletiranje najrazličnejših izdelkov, ki se jih ne sme nepredušno zapreti, ker morajo dihati. Zanjo je značilno, da je izjemno elastična stretch folija, ki zagotavlja preprosto ročno ali pa strojno ovijanje palet.

Takšna luknjičasta folija omogoča učinkovito kroženje zraka. To je zlasti pomembno za tiste vrste izdelkov, ki so zaviti še topli. Velike luknje v foliji namreč omogočajo dobro hlajenje izdelkov, s tem pa seveda zmanjšajo kondenzacijo.