kupaonske grijalice i radijatori
Dom in Vrt

Naj vas grejejo električni grelci! 

električne grijalice Vigo
Električne grijalice Vigo

Električni grelci se splačajo kupiti. Z njimi se lahko grejete celo zimo. So poceni in dobro delujejo, zato vam omogočajo vse, kar potrebujete za učinkovito ogrevanje. Zakaj bi iskali druge načine ogrevanja ali se ukvarjali s tem, kakšna bo pozimi cena olja, plina in drugih energentov, če pa se lahko ogrevate s pomočjo elektrike? 

Najbolj enostaven način ogrevanja 

Električni grelci zagotovo predstavljajo najbolj enostaven način ogrevanja. So dovolj zmogljivi, da zagotavljajo visoko učinkovitost, ki je predpogoj za zagotavljanje udobja v bivalnih, poslovnih in drugih prostorih. Lahko so samostoječi ali pa se jih namesti na steno. Pri enem ali drugem načinu uporabe je pomembno le to, da je v bližini vtičnica, v katero lahko takšen radiator priklopimo. Takoj po priklopu se z njimi lahko že začnemo ogrevati, v ta namen pa moramo zgolj nastaviti termostat na želeno jakost in radiator bo že začel delovati. Takoj, ko bo mogoče, bo poskrbel za dvig temperature v prostoru … 

Najboljša rešitev za ogrevanje 

električne grijaliceOgrevate se lahko na številne načine, a pri večini načinov ureditev ogrevanja zahteva ogromne stroške in zahtevne gradbene posege, saj je treba napeljati vse potrebne napeljave, poskrbeti za inštalacije, cevi, vgradnjo peči ali toplotne črpalke, zalogovnika oziroma cisterne … Stroški in naloge se pri ureditvi takšnih načinov ogrevanja kar vrstijo, kar pa ne velja v primeru ogrevanja s pomočjo radiatorjev, ki delujejo s pomočjo elektrike. V tem primeru je namreč treba zgolj: 

  • kupiti ustrezen grelnik, 
  • izbrani model namestiti na steno, 
  • napravo priklopiti v vtičnico in jo prižgati. 

Kakšni pa so stroški ogrevanja na elektriko? 

Električni grelci niso dragi, zato za nakup takšne naprave ne boste zapravili veliko denarja. Ker za njihovo namestitev in začetek uporabe ni potrebno narediti nič drugega oziroma s tem nimate nekih dodatnih stroškov, edini strošek pri tem predstavlja le nakup samega radiatorja. Ureditev takšnega ogrevanja je torej zelo poceni, stroški samega gretja pa odvisni od tega: 

  • za kakšno moč se boste odločili,  
  • koliko prostorov boste ogrevali na tak način, 
  • na kakšno temperaturo boste ogrevali prostore, 
  • kakšna bo razlika med želeno notranjo in zunanjo temperaturo, 
  • koliko ur na dan bodo radiatorji prižgani ipd.