B kompleks v hrani
Lepota in Moda

B kompleks je priporočljivo jemati, če ne jeste mesa 

Ne jeste mesa? Potem je priporočljivo, da začnete jemati vitaminski dodatek B kompleks. V njem se namreč nahajajo vitamini, ki jih skorajda ni mogoče dobiti drugače kot z uživanjem mesa, rib in hrane živalskega izvora. Pri tem pa se je treba zavedati, da meso in ribe vsebujejo več takšnih vitaminov kot pa druga hrana živalskega izvora, pri čemer glavni problem predstavlja predvsem vitamin B12. Slednjega tako pogosto primanjkuje tudi vegetarijancem, čeravno ga nekaj s prehrano vendarle vnesejo v telo – a navadno ne v zadostni količini … 

Meso je tudi vir vitaminov 

b kompleks proti izčrpanostiKo govorimo o vitaminih, navadno pomislimo na sadje in zelenjavo. Tako sadje in zelenjava vsebujeta veliko pomembnih vitaminov, zato je važno, da se oboje čim večkrat znajde na našem jedilniku, a nekateri vitamini se nahajajo tudi drugje. Tak je na primer B kompleks, ki je sestavljen iz različnih vitaminov iz skupine B. Ker gre za skupino različnih vitaminov, je logično, da vse lahko dobimo samo z raznovrstno prehrano, ki pa mora vsebovati tudi meso, če želimo poskrbeti za to, da imamo vse omenjene vitamine v telesu v zadostni količini.  

B kompleks – prehranski dodatek za vegetarijance in vegane 

Zdravniki imajo različna mnenja o jemanju prehranskih dodatkov, vendar pa se tudi tisti, ki sicer takšnega jemanja ne priporočajo preveč strinjajo, da je B kompleks skorajda nujen dodatek k vegetarijanski ali veganski prehrani. Če se prehranjujete na takšen način, je jemanju omenjenega dodatka gotovo smiselno povprašati vašega zdravnika – skoraj zagotovo vam bo jemanje priporočil oziroma vam bo priporočil, da jemljete vsaj vitamin B12 – slednji je namreč eden od vitaminov iz skupine B, ki ga vegetarijancem in veganom zaradi načina prehrane zelo pogosto primanjkuje. Če uživate takšne vrsto prehrano, potem se je o jemanju takšnega dodatka vsekakor smiselno pozanimati: 

  • B kompleks, 250ml - Holistic.siče ste ga nameravali začeti jemati, pa niste prepričani, ali je to sploh potrebno, 
  • če ne veste, kakšen dodatek izbrati in na kaj paziti pri nakupu, 
  • če nimate prave energije, 
  • če imate občutek, da ste preveč pogosto utrujeni in se večkrat ne počutite najbolje, 
  • če opažate, da težko razmišljate, se težko skoncentrirate in vam pada delovna storilnost, 
  • če že dolgo niste bili na nobenem zdravstvenem pregledu in vam že dolgo niso pregledali krvi, 
  • če načrtujete nosečnost, 
  • četudi se trenutno dobro počutite in nimate nobenih težav z zdravjem, saj z jemanjem lahko preprečite, da do njih sploh pride.