stretch folija
Industrija

Mini stretch folija za ovijanje 

mini stretch folija
Mini stretch folija Intercommerce.si

Mini stretch folija se uporablja za ovijanje izdelkov. Največkrat se v ta namen uporablja takšna v prozorni barvi, tako da je skoznjo možno videti vsebino oziroma sam izdelek, ki je ovit oziroma zapakiran vanjo. Kupiti jo je možno v različnih tehničnih trgovinah ter trgovinah s pakirnim materialom, pri čemer slednje predstavljajo najboljšo možnost za nakup, saj so specializirane za to področje, zato imajo največjo izbiro raznih vrst, dimenzij, debelin in tako dalje. Tam je torej lažje najti točno tisto, kar potrebujete. Zelo je namreč pomembno, da lastnosti pakirnega materiala prilagodite namenu uporabe, saj bo tako pakiranje bolj učinkovito. 

Učinkovita zaščita manjših izdelkov in paketov 

Mini stretch folija je namenjena ročni uporabi in je nekoliko manjših dimenzij, zato je namenjena ovijanju manjših izdelkov in manjših paketov, ki jih je treba ustrezno zaščititi. Na tak način izdelke (ali pakete oziroma karkoli drugega) ustrezno zavarujemo pred različnimi zunanjimi dejavniki ter jih pripravimo na transport, skladiščenje ali tudi nadaljnjo prodajo. Čeprav se v ta namen lahko uporabljala tudi druge vrste pakirni material, pa prav mini stretch folija predstavlja eno najbolj pogostih izbir za takšno zaščito izdelkov, kar tudi ni čudno, saj: 

  • je enostavna za uporabo, 
  • omogoča hitro ovijanje izdelkov, 
  • se prilagaja obliki izdelkov, zato je primerna za izdelke različnih vrst oziroma tudi za izdelke nepravilnih oblik, 
  • je zelo odporna in se zlepa ne pretrga, 
  • izdelke dobro zaščiti pred vlago, 
  • izdelke dobro zaščiti pred prahom in umazanijo, 
  • stretch folija za ovijanje paletizdelke zelo dobro zaščiti tudi pred drugimi zunanjimi dejavniki, 
  • ima dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da so lahko izdelki vanjo oviti in tako dobro zaščiteni tudi po več let, če je to potrebno, 
  • primerna je tudi za stik s hrano, zato se vanjo pogosto pakirajo pekovski izdelki, sadje, zelenjava in druga živila, 
  • omogoča tudi povezovanje več izdelkov skupaj, npr. več vijakov, podložk ali drugih drobnih predmetov. 

Tudi za splošno rabo 

Čeprav se mini stretch folija največkrat uporablja povsod tam, kjer se vsakodnevno srečujejo s pakiranjem izdelkov, pa zelo prav pride tudi povsod drugje. Zelo primerna in uporabna je tako tudi v splošni rabi. Vedno je namreč dobro imeti pri roki pakirni material, v katerega je kadar koli možno kaj oviti, zaviti ali zapakirati oziroma ga uporabiti za zaščito nečesa, pa naj si bo to v pisarni, v podjetju ali doma.