kupaonski radijatori sa električnim grijačem
Dom in Vrt

Kopalniški radiatorji – praktični električni grelci 

Kupaonski radijatori VIGO EHR
Kupaonski radijatori VIGO EHR

Električni grelci se kot kopalniški radiatorji odlično obnesejo. A kakšno moč izbrati? Je 200 W dovolj ali pa se raje odločiti za 500 W? Kakšna moč zadostuje za ogrevanje prostora, velikega nekaj kvadratov? Je treba v primeru, da je prostor večji, izbrati večjo moč in koliko večja mora biti ta moč, da bo naprava dovolj zmogljiva? Ali je poleg same moči treba pri izbiri ustreznega modela gledati še na kaj? Kaj sploh vpliva na učinkovitost njihovega ogrevanja in katero znamko je najbolje izbrati? 

Za majhno kopalnico je dovolj že majhna moč 

Če želite ogrevati majhno kopalnico, zadostuje že precej majhna moč. Tako so v ta namen primerni že kopalniški radiatorji z močjo 450 W. Takšna moč zadostuje za ogrevanje prostora, velikega približno od 2 do 5 kvadratnih metrov, kar je nekakšna povprečna velikost majhne kopalnice. Če je ta velika več kot 4 kvadratne metre, se sicer priporoča nakup grelnika z močjo 600 W, s katerim boste lahko poskrbeli za učinkovito ogrevanje.  

kupaonski radijatori i grijaliceKopalnica je namreč prostor, v katerem želimo doseči nekoliko višjo temperaturo kot v drugih prostorih, zato mora biti moč grelnika zadostna. Le tako boste lahko poskrbeli za to, da bo njena uporaba res prijetna in da vam bo v njej dovolj toplo. V primeru, da je prostor sicer zelo hladen, se splača za njegovo ogrevanje izbrati nekoliko večjo moč. Če pa gre za še večji prostor, se splača kupiti grelnik z vsaj 800 W moči, ki sicer zadostuje tudi za 10 kvadratnih metrov velike prostore, zato bo zagotovo poskrbel za odlično ogrevanje. 

Vsekakor pa je nujno, da pred nakupom preverite, kakšna je sploh razlika v ceni med modelom s 450 W moči in modelom z 800 W moči. Običajno je ta razlika zelo majhna, kar pomeni, da se vam v takšnem primeru zagotovo splača kupiti močnejši in bolj zmogljiv model. 

Kopalniški radiatorji Vigo 

Dobro izbiro predstavljajo kopalniški radiatorji Vigo. Gre za znamko, ki na svoje modele nudi kar 5 let garancije, kar je znak njihove kakovosti in zanesljivosti. Njihovi modeli so enostavni za namestitev, še posebej pa so zanimivi tisti, ki so tako grelniki kot sušilniki – nanje lahko namreč obesite brisače ali mokro perilo in ga tako učinkovito ter hitro posušite s pomočjo energije, s katero naprava ob enem še ogreva prostor. Modeli Vigo so na voljo z različnimi močmi, in sicer: 

  • 450 W, 
  • 600 W, 
  • 800 W.