povezovalni trak PP
Industrija

Kakovostni in močni povezovalni trakovi

Kovinski, PP, PET in tekstilni povezovalni trakovi vsi veljajo za kakovostne in močne. Vendar pa med njimi obstajajo tudi nekatere razlike, zaradi katerih so povezovalni trakovi za tovordoločeni od teh tipov bolj primerni za uporabo za določene namene kot drugi. Izbiro je tako treba vedno prilagoditi glede na vaše zahteve in sam namen uporabe, ki se od uporabnika do uporabnika lahko močno razlikuje, zato ni mogoče enostavno reči, kateri izmed naštetih tipov je najboljši. Vsak izmed njih se namreč za določene namene uporabe obnese najbolje.

Za učinkovito povezovanje tovora

Če želite poskrbeti za učinkovito povezovanje tovora, vam to omogočajo številni povezovalni trakovi. Uporabljajo se za stabilizacijo tovora, predvsem tistega z večjo težo, ki ga je treba nekako povezati skupaj. Pri tem jih je ne glede na tip, za katerega se odločite, možno uporabljati ročno ali z avtomatskimi stroji. Ravno tako pa ne glede na tip, za katerega se odločite, zanje velja, da:

  • dobro opravljajo svojo nalogo,
  • niso občutljivi na vlago in vodo,
  • ne rjavijo,
  • jih je glede na dimenzije možno prilagoditi uporabniku.

PP povezovalni trakovi so lahki in fleksibilni

Pri težjih izdelkih morajo biti nujno uporabljeni čim močnejši povezovalni trakovi, zato se je v takšnih primerih smiselno odločiti za PET plastično maso, tekstilni kompozit ali kovino. Vendar pa so vse naštete možnosti dražje od tipov, ki so narejeni iz PP plastične mase, ki je zelo lahka in fleksibilna ter zaradi tega ni primerna za uporabo pri najtežjih izdelkih, pri vseh drugih izdelkih pa se zelo dobro obnesejo.

povezovalni trak PETČe imate torej tovor ali izdelke z nižjo težo, ni potrebe, da zapravljate denar za drage trakove iz PET plastične mase, tekstilnega kompozita ali kovine (ki so najdražji), ampak zadostuje, če kupite PP trak, ki se bo za tak namen uporabe ravno tako ali še bolje obnesel. Zaradi svoje fleksibilnosti namreč omogoča enostavno manipulacijo, kar močno olajša njegovo uporabo. Tako je pri izdelkih z nižjo težo tudi skoraj vsestransko uporaben in se tudi zato vedno pogosteje uporablja na številnih področjih.

Njegova upornost sicer znaša 28–32 kg/mm2 ter je na razpolago v več dimenzijah, pri čemer je možno izbirati med različnimi notranjimi premeri. Dobro prenaša tudi različne temperature in temperaturna nihanja ter je odporen proti abraziji. Primeren je tako za ročno kot za strojno uporabo in je na voljo v beli, modri in črni barvi.