Parketi Ljubljana
Dom in Vrt

Parketi Ljubljana – Onis

Onis parketi Ljubljana vam nudi širok izbor različnih vrst talnih oblog, ki se ponašajo z izredno funkcionalnostjo in prijetnim videzom. Pri tem lahko izbirate med številnimi možnostmi, ki si jih lahko ogledate na njihovi spletni strani ali v živo v njihovem prodajnem salonu. Obisk v živo je vsekakor priporočljiv, saj boste tako lažje izbrali najprimernejšo talno oblogo zase, poleg tega pa vam bodo v salonu znali tudi primerno svetovati pri izbiri oziroma pomagati, da se odločite za najboljšo možnost.

kvalitetni parketi
Parketi Ljubljana – Onis.si

Masiven parket

Če imate radi les in sanjate o leseni talni oblogi, potem velja razmisliti o masivnih parketih, ki vam jih nudijo parketi Ljubljana. Na voljo so vam različne možnosti iz kakovostnega in žlahtnega masivnega lesa. Med njimi je najpogostejši hrast, ki poskrbi za zelo lep videz prostora, predvsem pa za trajnost talne obloge, ki bo tako praktično večna. Edina slabost takšne talne obloge je hkrati tudi njena prednost: njena debelina. Ta omogoča veliko stabilnost, dober občutek pri hoji, pa tudi lep videz, vendar pa tudi slabšo toplotno prevodnost, zaradi česar takšna talna obloga ni primerna za kombiniranje s talnim gretjem. To je tudi glavni razlog, zakaj se zanjo ne odloča toliko ljudi, kot bi se sicer, saj ima vedno več hiš položeno toplovodno talno gretje.

vrste parketa

Druge vrste parketa

Parketi Ljubljana pa vam nudijo tudi različne druge vrste lesenih talnih oblog, ki so običajno sestavljene iz več slojev. Zgornji sloj poskrbi za lep videz lesene talne obloge, medtem ko spodnji sloji vplivajo na njeno stabilnost in vse druge lastnosti. Zato je oboje zelo pomembno in je treba oboje upoštevati pri izbiri. Na sam videz pa sicer vpliva tudi končna obdelava lesa in to, ali tega polakiramo ali naoljimo. Hkrati pa na to, kako bo lesena talna obloga učinkovala v prostoru, zagotovo vpliva tudi vzorec polaganja – pri tem se v modo recimo vedno bolj vrača tudi klasični parket ribja kost, seveda pa so vam na razpolago tudi mnoge druge možnosti, ki vam omogočajo, da izbiro prilagodite svojemu okusu.