kopalniški radiatorji - Glamox
Dom in Vrt

Ali so kopalniški radiatorji na elektriko pametna izbira?

Takšni grelniki se namreč zelo dobro obnesejo tudi kot dodatno grelno telo, vsekakor pa jih lahko uporabljate tudi samostojno. Torej da, kopalniški radiatorji, ki delujejo na elektriko, so brez dvoma pametna izbira! Gre celo za tako pametno izbiro, da bi bilo najbolje takšen grelnik montirati kar v vsako kopalnico, čeravno je v njej za gretje poskrbljeno že na kakšen drug način.

Za samostojno ogrevanje ali kot dodatna rešitev za gretje

Kopalniški radiatorji Glamox & VigoKopalniški radiatorji, ki za svoje delovanje potrebujejo električno energijo, se lahko uporabljajo kot samostojno grelno telo, ki brez dodatnega gretja ogreva prostor, ali pa kot pomožna oziroma dodatna rešitev v ta namen. Tako jo je možno kombinirati z različnimi drugimi načini ogrevanja, odvisno od vaših potreb in želja. To je smiselno v primerih:

  • ko obstoječi sistem ogrevanja ne zadošča vašim potrebam,
  • ko obstoječi sistem ogrevanja deluje samo omejen čas (zgolj del leta, zgolj čez dan, zvečer in ponoči pa ne itd.),
  • ko obstoječi sistem ogrevanja prostora ne segreje dovolj hitro,
  • ko se iz drugih razlogov pokaže potreba po dodatnem ogrevanju.

Kopalniški radiatorji s pomočjo elektrike izredno hitro ogrejejo prostor

Električno ogrevanje je izredno učinkovito. To pomeni, da se zanj splača odločiti tudi iz tega razloga, saj bo prostor z njihovo pomočjo zelo hitro topel. Drugi načini ogrevanja pogosto ne morejo zagotoviti take hitrosti pri ogrevanju, kar je gotovo razlog, zakaj so kopalniški radiatorji na elektriko med uporabniki tako zelo priljubljeni in zakaj se zanje tako radi odločajo. Pogosto se namreč zgodi, da se moramo na hitro stuširati, bi se želeli skopati ali kopalnico uporabiti za kakšne druge namene, ta pa je hladna oziroma ni dovolj topla.

kopalniški radiatorKo priklopimo ogrevanje, pa moramo kar še nekaj časa čakati na to, da se prostor segreje, kar gotovo ni priročno. Z ustrezno izbranim električnim grelnikom se takim neprijetnostim in čakanju izognemo, saj začne učinkovito delovati takoj po priklopu. Zaradi tega bo prostor resnično hitro ogret oziroma bo za to poskrbljeno veliko hitreje kot pri drugih načinih ogrevanja. Pri tem je pomembno le, da izberete učinkovit in kakovosten model, ki bo imel dovolj visoko zmogljivost, zato se vam nikakor ne splača kupovati najcenejših modelov, ki jih najdete na tržišču, ampak je veliko pametneje investirati v zanesljivega proizvajalca, katerega modeli bodo veliko bolje zadostili vašim potrebam in poskrbeli za večje udobje pri ogrevanju.