električni stenski radiatorji Glamox
Dom in Vrt

Kakovostni električni radiatorji z nizko porabo

Kakšen ogrevalni sistem izbrati? Pri izbiri je vsekakor pomembno, da izberete učinkovit sistem, ki bo poskrbel za kakovostno ogrevanje. Ob enem pa je zagotovo pomembna tudi čim nižja poraba energije, ki jo sistem porabi za ogrevanje. Prav iz tega razloga tako imenovani varčni električni radiatorji postajajo vedno bolj priljubljeni, saj se vedno več ljudi zaveda, da lahko z njimi prihranijo pri ogrevanju.

Koliko energije porabijo električni radiatorji?

Pred nakupom se vsekakor velja pozanimati, kako energetsko učinkovit je določen model. Električni radiatorji se namreč med seboj zelo razlikuje in to, koliko električne energije bodo porabili za svoje delovanje, je odvisno od različnih dejavnikov, katere je treba upoštevati tudi pri izbiri.

Električni radiatorji GlamoxMed najbolj pomembnimi dejavniki so:

  • kakšne so zunanje temperature in kakšno temperaturo v prostoru želite doseči,
  • kako velik je prostor,
  • kako dobro je prostor izoliran,
  • ali so v prostoru tudi drugi viri ogrevanja,
  • kakšno moč ima nek grelnik,
  • kako učinkovit je pri pretvarjanju električne energije v toploto,
  • kako odziven je na morebitne spremembe temperature v prostoru.

Kakšno moč grelnika potrebujete?

Električni radiatorji imajo lahko različno ogrevalno moč. Pri izbiri ustrezne moči grelnika je treba upoštevati predvsem to, kako velika je kvadratura prostora, v katerega boste namestili grelnik. Le ustrezno izbrana moč grelnika bo lahko poskrbela za dovolj zmogljivo ogrevanje. Če je prostor slabo izoliran ali okna ne tesnijo najbolje, boste verjetno potrebovali višjo moč. Prav tako pa je izbira ustrezne moči odvisna, kakšno bivalno temperaturo želite z ogrevanjem doseči.

Na kaj še paziti pri izbiri?

Pri izbiri velja biti pozoren tudi na dimenzije in samo obliko modela. Ta naj bo zasnovan tako, da ima čim manj odprtin ali neravnih površin, kjer bi se nabiral prah in ki jih je težko očistiti. Prav tako pa je dobro tudi, če ima grelnik zaobljene robove ter da je sprednja stranica dobro izolirana, kar preprečuje morebitne poškodbe. Pred izbiro se vsekakor prepričajte tudi o načinu montaže in o tem, za kakšne prostore je določen model namenjen ter kako se ga uporablja. Prav tako pa morate seveda izbrati tudi ustrezno moč glede na vaše potrebe.