Dom in Vrt

Električni grelniki Vigo

Zelo učinkoviti električni grelniki Vigo so nameščeni v marsikaterem slovenskem domu ali pisarni. So namreč zelo priročni za uporabo ter zelo dobro ogrejejo hladen zrak v prostoru na želeno temperaturo. Imajo tudi več let garancije, natančen termostat in različne druge prednosti, zaradi katerih predstavljajo super rešitev za ogrevanje vseh prostorov.

električne grijalice

Kako deluje ogrevanje z elektriko?

Električni grelniki Vigo so zasnovani kot samostojno delujoče naprave, ki s pomočjo električne energije učinkovito ogrevajo hladen zrak v prostoru. Ta se običajno zadržuje pri tleh prostora, zato imajo takšni radiatorji pri tleh posebne reže, skozi katere lahko tako hladen trak prehaja v notranjost radiatorja oziroma grelnega elementa v njem. Ta poskrbi za segrevanje hladnega zraka, ki skozi zgornje reže prehaja v prostor in ga tako postopoma segreva. Ogrevanje na elektriko je tako:

  • zelo učinkovito,
  • izredno hitro,
  • priročno,
  • udobno za uporabnika.

Prav tako pa je ogrevanje z elektriko tudi bolj prijazno do okolja kot večina drugih načinov ogrevanja, kar je še dodaten razlog, da se odločite zanj. Tako boste naredili nekaj dobrega za okolje, hkrati pa poskrbeli tudi za vse potrebno udobje pri ogrevanju.

Vigo EHR - električne zidne sušilice i grijalice

Optimalno delovanje

Zaradi zelo natančnega termostata naprava deluje tako, da v trenutku, ko je temperatura v prostoru dovolj visoka, takoj preneha s segrevanjem. To pomeni, da se ogrevanje prostora in s tem poraba električne energije prekine takoj, ko radiator doseže ustrezno temperaturo, ki jo nastavite na termostatu. Zaradi tega takšni radiatorji za ogrevanje porabijo le toliko električne energije, kot je to nujno potrebno. Tako je njihovo delovanje optimalno.

Še posebej primerni za alergike

Električni grelniki Vigo pa so še posebej primerni za vse, ki imajo alergijo na hišni prah. Zasnovani so namreč tako, da njihova površinska temperatura ne preseže temperature izgorevanja prahu. Zaradi tega so zelo primerni tudi za astmatike, saj skrbijo za kakovosten zrak v prostoru in za to, da prah ne izgoreva. Izgorevanje prahu pri visoki temperaturi namreč lahko povzroči težave alergikom na hišni prah in astmatikom, posebna zasnova radiatorjev Vigo pa to učinkovito preprečuje.