kanaleta za odvodnjavanje Hauraton
Dom in Vrt

Kako urediti odvodnjavanje s kanaletami?

Kakšen linijski sistem za odvodnjavanje s kanaletami vgraditi?

Pri odločitvi o tem je treba natančno preučiti tehnične karakteristike različnih vrst kanalet, njihovo obliko, dimenzije, vrsto, prečni pretok itd., predvsem pa izračunati, kako zmogljive morajo biti te, da bodo ustrezale zahtevam površine, kamor bodo vgrajene.

Linijsko odvodnjavanje RECYFIX®PROKako izbrati najboljšo rešitev za meteorno vodo?

Pri tem si lahko pomagate s hidravličnim izračunom, ki vam ga izdela projektant. Ta lahko sodeluje tudi pri načrtovanju celotnega sistema za odvodnjavanje meteorne vode in vam lahko s svojim strokovnim znanjem uspešno pomaga izbrati posamezne elemente zanj. Večina sistemov je namreč zasnovanih modularno, kar pomeni, da jih lahko kombinirate med seboj na različne načine. Tako lahko sistem sami prilagodite sistem svojim potrebam oziroma glede na zahteve določene površine. To omogoča večjo fleksibilnost in funkcionalnost sistema.

sodobni sistemi za odvodnjavanje HauratonSodobni sistemi za odvodnjavanje

Sodobne rešitve, ki se jih uporablja za odvodnjavanje, so izredno dovršeno izdelane, predvsem pa učinkovite. Zaradi tega lahko z njimi zelo dobro poskrbite za meteorno vodo in za to, da ta varno odteče. Vsak tak sistem predstavlja zaključeno celoto in ga je treba tudi načrtovati kot takšnega, pri tem pa upoštevati različne dejavnike, ki pomembno vplivajo na to, kakšen sistem bi bil najbolj ustrezen za vas.

hauraton.siKje poiskati uporabne informacije?

Izbira kanalet ali drugih delov sistema za odvodnjavanje ni vedno lahka naloga, zato je pomembno, da vam pri tem pomaga izkušen projektant, ki tudi sam dobro pozna takšne sisteme, zato vam lahko pomaga pri izbiri in načrtovanju. Že pred tem pa lahko tudi sami poiščete uporabne informacije o tem področju na spletni strani www.hauraton.si, kjer:

  • lahko dobite veliko uporabnih informacij,
  • si lahko ogledate, kakšni sistemi so primerni za vgradnjo na določen tip površine,
  • lahko na podlagi referenčnih objektov vidite, kako se posamezni sistemi obnesejo v praksi,
  • so predstavljeni različni izdelki podjetja Hauraton,
  • boste našli tudi tehnične specifikacije izdelkov,
  • kjer je na voljo tudi kontakt, kamor se lahko obrnete, če bi imeli še kakšno dodatno vprašanje.

Na spletni strani so tako predstavljeni raznoliki sistemi, s katerimi se lahko poskrbi za odvod meteorne vode iz stanovanjskih, storitvenih, komercialnih, poslovnih, športnih, letaliških in pristaniških površin, pa tudi mestnih središč, parkov, industrijskih con ter cest, avtocest in cestninskih postaj. Tako boste hitro lahko poiskali proizvode, ki jih potrebujete za to, da na določeni vrsti površine z odvodnjavanjem ne boste imeli več nobenih težav.