Dom in Vrt

Betonske kanalete so zelo odporne

Betonske kanalete za odvodnjavanje meteornih voda veljajo za ene od najbolj odpornih oziroma trpežnih. Zaradi tega so primerne tudi za najbolj obremenjene površine, kot so recimo industrijski objekti, pa površine, po katerih vsakodnevno vozijo težki gradbeni stroji ali veliko prometa in podobno. Velika odpornost pa seveda pride prav tudi povsod drugje, zaradi tega so primerne za namestitev kamorkoli.

Pri izbiri je pomembno le, da izberete kakovostne. Na trgu jih je namreč na voljo veliko različnih, zato velja izbiri posvetiti nekoliko več pozornosti ter preveriti specifike določenega modela oziroma to, ali ta ustreza vašim zahtevam. Posebno pozornost je treba posvetiti vzdržljivosti izdelka ter to, kako se ta obnese na dolgi rok.

Zaradi tega se vam zagotovo splača izbrati betonske kanalete Hauraton, ki veljajo za izredno odporne in imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Gre namreč za enega od vodilnih proizvajalcev izdelkov in sistemov za odvodnjavanje, ki na podlagi dolgoletnih izkušenj in strokovnega znanja izdeluje izdelke, na katere se lahko res zanesete.

Zaradi tega se uporabljajo na zasebnih dvoriščih, ulicah, močno obremenjenih cestah, javnih površinah, mestnih trgih, letališčih, železniških postajah in povsod drugje. Izkušnje dokazujejo, da se tudi na najbolj obremenjenih površinah odnesejo odlično, dobro prenašajo obremenitve ter dolga leta ostajajo popolnoma enake, kot so bile ob vgradnji. Zato je zaslužen predvsem poseben beton, ki je armiran z vlakni, zaradi česar je veliko bolj močan in odporen, predvsem pa bolj vzdržljiv na dolgi rok, zato ne pride do tega, da bi se na njem pojavile razpoke, kar se lahko zgodi pri cenejših različicah.

V kolikor izberete betonske kanalete za odvodnjavanje meteornih voda nemškega proizvajalca Hauraton, se vam to zagotovo ne bo zgodilo, kar pomeni, da po vgradnji nanje lahko praktično pozabite, saj vam bodo brez posebnega vzdrževanja služile veliko let. Pri tem je zelo pomembno, da nanje namestite tudi ravno tako kakovostne rešetke, ki morajo biti prav tako narejene iz odpornega in trpežnega materiala, pri čemer imate na voljo več različnih možnosti, ki se v praksi prav vse dobro obnesejo.