kamnite stopnice
Dom in Vrt

Kamnite stopnice so zelo trpežne

Kamnite stopnice imajo trajno vrednost in zelo dolgo življenjsko dobo. Narejene so namreč iz materiala, ki je zelo trden in odporen, zato dobro prenaša tako obrabo kot tudi vremenske in vse druge dejavnike. Kljub izpostavljenosti takšnim in drugačnim dejavnikom ter nenehni uporabi skozi leta ostaja praktično nespremenjen.

Kamnite  stopnice - KM
Kamnite stopnice – KM

Lep in funkcionalen material

Kakšno stopnišče izbrati? Možnosti je veliko, zagotovo pa je v prvi vrsti pomembno, ali gre za zunanje ali notranje stopnišče. Zunaj je namreč treba pri uporabi materiala upoštevati tudi vremenske dejavnike in to, kako je določen material odporen na njih. In prav zaradi tega se toliko ljudi odloča za kamnite stopnice, saj so narejene iz materiala, ki tudi po več letih še vedno odlično funkcionira in ohrani svojo lepoto.

Tako se ne bo treba ukvarjati z njegovim vzdrževanjem ali menjavo, kot to velja recimo za keramične ploščice, ki zaradi zmrzali ali temperaturnih razlik rade razpokajo. Prav tako se vam ne bo treba ukvarjati z vzdrževanjem, saj kamen tega praktično ne potrebuje. Če iščete lep in funkcionalen material, se vam splača pogledati različne vrste naravnega kamna.

Notranje granitne stopnice (Kamen-Mojster.si)

Granit je zelo primeren za stopnišče

Med materiali, ki veljajo za zelo primerne za kamnite stopnice, je na prvem mestu že nekaj časa zagotovo granit. Gre namreč za enega najbolj trdnih in tako tudi najbolj odpornih materialov. Na njem se zlepa ne poznajo nobene praske ali znaki obrabe, pa tudi poškoduje se ne kar tako. Poleg tega pa gre tudi za zelo trajen material, ki se dobro obnese na dolgi rok. Ima tako dolgo življenjsko dobo, da granitni izdelki ostajajo lepi in nespremenjeni celo nekaj tisočletij.

Granit je sicer na voljo v različnih barvah in vzorcih, ki so unikatni in lepega videza, kar je vsekakor še en razlog več, da se odločimo zanj. Seveda pa so na voljo tudi druge vrste kamna, med katerimi lahko izbirate, če vam granit slučajno ne bi bil všeč. Tudi drugi naravni kamni so trdni in odporni ter čudovitih vzorcev, med katerimi lahko izbirate, tako da imate na razpolago ogromno različnih možnosti.