avtomatizacija objektov Siemens
Industrija

Avtomatizacija v industriji in najnaprednejše rešitve

Na kateri stopnji je trenutno avtomatizacija v industriji v Sloveniji? Kakšne rešitve uporabljajo slovenska podjetja oziroma kako napredna so na tem področju? Na kakšen način poteka proizvodnja v Sloveniji in v kolikšni meri so njeni procesi avtomatizirani? Lahko bi rekli, da na tem področju obstajajo velike razlike – tako obstajajo podjetja, ki o tem nočejo niti slišati, kot tudi taka, ki uporabljajo najnaprednejše rešitve v ta namen. Katera med njimi so uspešnejša, verjetno ni treba dvakrat ugibati …

Vodilna podjetja avtomatizirajo svojo proizvodnjo

avtomatizacija v industriji - DankonVelike proizvodnje uspešnih podjetij so v svetu že vse po vrsti avtomatizirane, medtem ko v Sloveniji na tem področju obstajajo velike razlike. Avtomatizacija v industriji pri nas ni tako samoumevna kot drugje po svetu, saj so navadno tudi podjetja, ki delujejo pri nas, manjša. Izjemo predstavljajo le tuje proizvodne linije pri nas, ki so zelo napredne. A za doseganje večje konkurenčnosti bi morala gotovo tudi slovenska proizvodna podjetja razmisliti o tem, kako bi lahko avtomatizacija v industriji izboljšala njihove proizvodne procese, jih skrajšala in naredila bolj ekonomične. Le tako je namreč mogoče uspešno nastopiti na tujih trgih oziroma poskrbeti za to, da nas konkurenca ne prehiti.

Celovite rešitve za industrijske procese

industrijska avtomatizacijaEden od proizvajalcev, ki nudi celovite rešitve za različne industrijske in proizvodne procese, je Siemens. Sloviti nemški proizvajalec je dobro znan po svojih proizvodih, eno od področij njihovega delovanja pa predstavlja tudi avtomatizacija v industriji. Na tem področju ima Siemens na razpolago tudi krmilnike, ki so primerni za uporabo v manjših proizvodnjah, saj so primerni za krmiljenje enostavnih do srednje zahtevnih procesov, hkrati pa po eni strani zelo preprosti za uporabo, po drugi strani pa izredno prilagodljivi.

Po želji in potrebah določenega podjetja oziroma proizvodnje jih je namreč možno ustrezno nadgraditi z dodatnimi moduli ter tako poskrbeti za to, da bodo še bolj učinkovito služili svojemu namenu. Predvsem pa je njihova glavna prednost ta, da so njihove rešitve resnično celovite, tako da lahko z njimi poskrbite za prehod v avtomatiziranje proizvodnih procesov na izredno enostaven način. Z namenom čim boljše uporabe svojih proizvodov pa svojim strankam nudijo tudi različna izobraževanja in tečaje o uporabi opreme za krmiljenje, s čimer je mogoče poskrbeti za primerno izobraženost kadra, ki bo tako kos vsem izzivom, ki jih prinaša avtomatizacija v industriji.