lovilec olj - aquafix
Industrija

Učinkovit lovilec olj

Zares učinkovit lovilec olj bo kar se da najbolje poskrbel za to, da ne bo prišlo do onesnaženja vodnih virov. Gre namreč za napravo za separacijo olja in vode, pri čemer so na voljo različni modeli, ki se razlikujejo glede na kapaciteto in različne druge lastnosti. Če izberete kakovosten model, bo za vse skupaj zagotovo poskrbljeno tako, kot je treba, vodni viri pa bodo varni pred onesnaženjem.

Poskrbite za čistejše okolje in zakonska določila

Uporabo separatorjev olj in maščob narekujejo za določene obrate narekujejo zakonski predpisi, poleg tega pa jih je pametno uporabljati tudi zato, ker z njimi lahko preprečimo onesnaženje okolja. Z njihovo pomočjo namreč poskrbimo za čistejše okolje in čistejše vodne vire, kar je pomembno tako za nas kot za naše zanamce.

lovilec olj

Kakšen lovilec olj izbrati?

Lovilec oziroma separator, ki ga izberete, mora ustrezati vašim zahtevam glede učinkovitosti in kapacitete zbiralnika. Poleg tega morate pri tem upoštevati tudi zakonska določila in to, kakšno napravo sploh potrebujete. Pri tem je pomembno tudi, koliko prostora imate na voljo za vgradnjo, zato pred izbiro najbolj primernega modela zase natančno preverite njegove dimenzije oziroma poskušajte najti čim bolj kompakten model, ki ne bo zasedel veliko prostora.

Seveda pa je pred izbiro treba preveriti tudi princip delovanja oziroma to, na kakšen način izbrani model deluje. Na tržišču so namreč na razpolago zelo raznoliki modeli, zato je treba natančno prebrati njihove specifikacije in jih primerjati med seboj, preden se odločimo za točno določen model, ki bi bil primeren za nas.

Pomembno je tudi ustrezno vzdrževanje

Pri tem pa je treba za lovilec olj tudi ustrezno skrbeti. Treba je poskrbeti za redno praznjenje vsakič, ko je naprava polna oziroma glede na zakonska določila. Po praznjenju je treba separator tudi dobro očistiti, hkrati pa skrbeti tudi za njegovo vzdrževanje. Kako bo potekalo vzdrževanje, je odvisno od modela, ki ga izberete, zato je pametno biti na to pozoren že pri izbiri. Nekateri modeli so namreč za vzdrževanje veliko manj zahtevni kot drugi.