kopalniški radiatorji - Glamox
Dom in Vrt

Električni radiator za brisače – grelnik in sušilnik v enem

Električni radiator za brisače predstavlja rešitev, ki se velikokrat izkaže kotelektrični radiator za brisače izjemno priročna. Naprava namreč omogoča hitro sušenje brisač, ki bodo tako suhe v najkrajšem možnem času. Za to je poskrbljeno s pomočjo elektrike, ki ob tem poskrbi še za ogrevanje prostora. Gre torej za napravo, ki združuje dve funkcije v enem in deluje tako kot sušilnik kot grelnik.

Sušenje mokrih ali vlažnih brisač

Imate težave s sušenjem mokrih ali vlažnih brisač? Se te v vaši kopalnici nikakor nočejo čisto do konca posušiti in tudi več ur po uporabi še vedno ostajajo nekoliko vlažne? Se je zaradi tega na njih kdaj razvil tudi neprijeten vonj ali pa ima zaradi njih cela kopalnica vonj po vlagi? Se vam je ta vonj zajedel tudi v koš za perilo ali v pralni stroj? V takšnih primerih bo električni radiator za brisače kot nalašč za vas, saj:

  • boste z njim lahko dobro posušili brisače,
  • se boste z njegovo pomočjo lažje znebili neprijetnih vonjav v kopalnici,
  • boste imeli manj težav z vlago,
  • poskrbi za sušenje v najkrajšem možnem času,
  • energijo, ki jo uporabi za sušenje, obenem porablja še za ogrevanje prostora.

Vzrok za neprijeten vonj so bakterije

Na tak način je možno poskrbeti tudi za veliko boljšo higieno v kopalnici. Mnogo ljudi namreč ne ve, da neprijeten vonj na brisačah in drugemu perilu ni le posledica vlage, ampak bakterij. Mokro perilo je za njih odlično gojišče, zato je pomembno, da vse perilo vedno dobro posušimo, saj se bomo tako izognili neprijetnemu vonju ter poskrbeli za boljšo higieno v kopalnici.

Žal se namreč lahko neprijeten vonj prenese tudi na drugo perilo, ki ga peremo skupaj s takšnimi brisačami, zaradi tega pa lahko začne smrdeti tudi guma na bobnu pralnega stroja. Ko se enkrat takšen trdovraten vonj zažre v gumo pralnega stroja, se je tega vonja zelo težko znebiti, zato je treba narediti vse, da takšne težave čim bolj učinkovito preprečimo oziroma da poskrbimo za to, da do njih ne prihaja.

Največ pa za to lahko naredimo prav tako, da po vsaki uporabi poskrbimo za temeljito sušenje brisa. Četudi so te le malo vlažne, jih ne smemo kar vreči v koš za perilo, ampak jih je pred tem treba najprej dodobra posušiti. V kolikor to ni možno drugače ali pa takšno sušenje predolgo traja, je pametno v ta namen kupiti namensko zasnovan sušilnik, ki bo dobro, učinkovito in hitro opravil takšno delo.

Sušilnik, ki tudi ogreva prostor

Čeprav električni radiator za brisače primarno deluje kot sušilnik, pa v resnici čisto enako dobro opravlja tudi funkcijo ogrevanja prostora. Za sušenje namreč uporablja elektriko, zaradi katere se segreje, ob tem pa začne toploto oddajati tudi v prostor. Tako bo po njegovi uporabi prostor veliko bolj topel, kot je bil prej, kar pomeni, da se lahko takšen sušilnik učinkovito uporablja tudi za ogrevanje kopalnice. Najbolje pri tem pa je, da se za to uporablja ista energija kot za sušenje, torej je za samo ogrevanje prostora ne boste potrebovali niti kančka več. Obstajajo še druge vrste radiatorjev, ki prav tako ogrevajo in sušijo prostor.