izdelava spletne strani
Posel in Zaslužek

Izdelava spletnih strani – od načrta do izvedbe

izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih strani Vendi.digital

Izdelava spletnih strani mora biti celosten in premišljen proces. Vas zanima, kako poteka vse skupaj od načrta do izvedbe? Ste morda že kdaj pri kom naročili izdelavo strani? Veste, da je ta proces v zadnjih letih postal še nekoliko bolj izpopolnjen in ne vključuje več le same tehnične izdelave, temveč se pri njej razmišlja tudi o prodajnem vidiku, čim boljši prepoznavnosti in vidnosti blagovne znamke in marketingu?

Samo izdelati stran nikakor ni dovolj

izdelava spletnih strani WordPressIzdelava spletnih strani nikakor ne sme biti zgolj to, da vam nekdo izdela stran za vašo storitev, prodajo izdelkov ali v drug namen. To namreč še zdaleč ni dovolj za to, da bi bila stran uspešna in da bi imeli od nje kakršno koli korist. Zavedati se je treba, da je na spletu toliko različnih strani, da je ob izdelavi treba nujno poskrbeti tudi za to, da jo uporabniki sploh lahko najdejo. Brez tega je postavljanje strani na splet nesmiselno, saj predstavlja zgolj strošek, od katerega ne boste imeli nič. Če hočete na spletu nekaj doseči, se je torej vsega skupaj treba lotiti nekoliko bolj celovito in že v procesu načrtovanja razmišljati tudi o tem, kako narediti stran bolj vidno in prepoznavno in kako poskrbeti za to, da jo bodo spletni uporabniki našli in tudi obiskali.

Kako narediti stran bolj vidno in kako pripeljati uporabnike nanjo?

izdelava spletnih strani WPIzdelava spletne strani se mora začeti z dobrim načrtom, predvsem pa s postavitvijo ciljev, ki jih želite s stranjo doseči. Pri doseganju teh ciljev pa vam lahko pomagajo različne metode, ki jih je treba upoštevati pri načrtovanju in izdelovanju takšne strani. Če želite poskrbeti za to, da bo vaša stran bolj vidna in jo bodo med neštetimi drugimi stranmi na spletu uporabniki našli, mora biti poskrbljeno za:

  • kakovostno izdelavo,
  • privlačen dizajn,
  • dobro uporabniško izkušnjo,
  • premišljeno vsebino,
  • on-site SEO optimizacijo s prilagoditvijo strani algoritmom spletnih iskalnikov,
  • off-site spletno SEO optimizacijo z ustvarjanjem relevantnih linkov za novo stran,
  • prisotnost na socialnih omrežjih, kot npr. Facebook, Instagram itd.,
  • oglaševanje strani na Googlu in še kje,
  • dober marketing, ki vključuje oglaševanje, PR članke, različne akcije, e-mail marketing itd.

S pomočjo teh metod je možno doseči cilje, ki si jih želite doseči. S pomočjo teh metod je namreč možno stran narediti bolj vidno, s tem pa tudi bolj uspešno ter nanjo pripeljati uporabnike, ki jih njena vsebina ali vaše storitve resnično zanimajo.