Glamox - Varcni elektricni radiatorji (2)
Dom in Vrt

Varčni radiatorji Glamox

Ali se varčni radiatorji Glamox v praksi dobro obnesejo? Mar pri svojem delovanju res porabijo manj energije in koliko se to pozna pri stroških ogrevanja? So resnično tako energetsko varčni, kot to obljublja njihov proizvajalec? Koliko lahko privarčujete, če se odločite zanje in ali se njihov nakup splača? Je vseeno, kateri od modelov tega norveškega proizvajalca kupite, ali pa morate pri nakupu paziti na kaj posebnega?

Privarčujete lahko do 35 % energije

Krog-Glamox-H60 (1)

Varčni radiatorji Glamox vam omogočajo občuten prihranek energije.Z njimi lahko prihranite kar do 35 % električne energije, kar nikakor ni malo, sploh ker cene energentov nenehno naraščajo. Ravno zaradi tega velja pri izbiri vira ogrevanja vsekakor premisliti o tem, kateri viri so najmanj energetsko potratni. S tem je namreč možno privarčevati energijo, kar je ključno tako z vidika okolja, saj energentov ni na pretek in je z njimi smiselno varčevati, kot s čisto finančnega vidika. V kolikor se odločite za vir ogrevanja, ki porabi manj energije, bo tudi vaš račun za ogrevanje konec meseca nekoliko nižji, kar je gotovo pomembno.

Dvoslojna izolacija, zaščita pred pregrevanjem in nič toplotnih izgub

Vsak, ki se odloča za nakup električnega grelnika, si gotovo želi, da bi ta porabil čim manj energije. Ogrevanje namreč lahko predstavlja precejšen strošek, zato je smiselno izbrati takšno napravo, ki porabi manj, saj na tak način lahko stroške za ogrevanje zmanjšate. Varčni radiatorji Glamox se od običajnih električnih grelnikov razlikujejo po tem, da imajo zelo dobro izolacijo. Ta je dvoslojna, ob enem pa jih pred pregrevanjem ščiti še posebna zaščita.

Zaradi tega se nikoli ne pregrejejo oziroma prav nikoli ne segrejejo preveč, ampak vedno le do temperature, ki jo nastavite na termostatu. Hkrati pa je skrivnost njihove izjemne varčnosti tudi v tem, da nimajo toplotnih izgub. Ravno to pa je tisto, zaradi česar so tako zelo energetsko učinkoviti. Pri večini električnih grelnikov, pa tudi raznih drugih električnih naprav, namreč nastajajo tudi toplotne izgube. Če so te zelo velike, bo kljub veliki porabi energije učinek njihovega delovanja majhen.

Tako nam je vsem jasno, kaj pomenijo energetski razredi pri raznih večjih električnih napravah, kot so pralni stroji, sušilniki perila, štedilniki, pečice, hladilniki in podobno – razred A pomeni manjšo porabo energijo in s tem manjši račun za elektriko konec meseca, razred G pa, da ima naprava veliko toplotnih izgub, zaradi česar bo za svoje delovanje porabila zelo veliko elektrike, s tem pa bodo narasli tudi mesečni stroški zanjo.

Tega se še kako zavedajo vsi, ki si lastijo kakšno staro električno napravo. Nekdaj namreč proizvajalci niso toliko dali na energetsko varčnost, zato so bile električne naprave zelo potratne. To vsekakor velja tudi za električne grelnike starejšega datuma, ki so za svoje delovanje porabili zelo veliko energije, zato tudi ogrevanje z njimi ni bilo poceni. Varčni radiatorji Glamox pa 99 % energije pretvorijo v toploto, zato so izredno energetsko učinkovito, njihove toplotne izgube pa so minimalne. Tako za ogrevanje porabijo le toliko elektrike, kot je to res nujno potrebno. Ravno zaradi tega ogrevanje z njimi omogoča tako velik prihranek energije – kar do 35 %. Če torej pri ogrevanju hočete prihraniti, varčni radiatorji Glamox predstavljajo eno od odličnih možnosti v ta namen.