Parketi Onis
Dom in Vrt

Zakaj izbrati parket?

Parket – Onis.si

Parket je vsekakor čudovita talna obloga, vendar pa njena izbira za bivalne in druge prostore ni več tako samoumevna, kot je bila morda nekoč. Nekoč namreč ni bilo tako velike izbire različnih možnosti kot danes, vendar pa je zanimivo prav to, da kljub številnim talnim oblogam, ki so na voljo, parket še vedno predstavlja eno od najbolj priljubljenih možnosti. A glede na to, kako odlične lastnosti ima in kako lepega videza je, to pravzaprav sploh ni čudno! Več o tem pa v članku …

Lesena talna obloga s posebnim čarom

Lesene talne obloge imajo poseben čar že zaradi materiala, iz katerega so narejene. Parket je enostavno lep, bi lahko rekli, zagotovo pa to ni edini razlog za njegovo priljubljenost. Poleg tega, da prostor, kamor je položen, napolni s toplino lesa in domačnostjo ter se lepo sklada z različnimi slogi notranje opreme in pohištva, omogoča tudi nadvse prijetno bivanje.

To pa je v današnjem času vedno bolj pomembno, saj so se bivalni standardi v zadnjih desetletjih precej spremenili. Marsikdo si v svojem domu želi predvsem naravnih materialov, zaradi česar izbere leseno talno oblogo, po kateri je tudi zelo udobno hoditi oziroma je občutek pri hoji nadvse prijeten, četudi po njej hodite bosi.

Naravna zaščita z olji

Zaradi želje po bolj prijetnem in naravnem okolju za naš dom pa se vedno več ljudi odloča tudi za to, da svoje lesene talne obloge ne zaščiti z lakom, kot je bilo to v navadi pred tem, ampak s posebnim zaščitnim oljem, ki je namenjeno prav v ta namen. Tako poskrbijo za bolj naraven videz svoje lesene talne obloge, za to, da les pride bolj do izraza, pa tudi za bolj naraven občutek pri hoji in dotiku.

Poleg tega pa ima takšna zaščita z olji še eno pomembno prednost, ki vpliva na njeno priljubljenost in na to, zakaj se splača odločiti zanjo: omogoča, da v primeru poškodb na talni oblogi, pobrusite le eno deščico in že je talna obloga spet videti kot nova. Odpravljanje poškodb je tako veliko bolj enostavno.