estetsko zobozdravstvo
Lepota in Moda

Lasersko beljenje zob pomaga do lepega nasmeha 

lasersko beljenje zobZa lep nasmeh so potrebni lepi zobje. Kako do njih? Lasersko beljenje zob zagotovo pripomore k lepemu nasmehu. Zobna sklenina je namreč pri marsikom obarvana, saj do tega lahko pride iz številnih razlogov. Ravno zato ima s tem težave nadvse veliko ljudi. Na srečo pa dandanes obstajajo tudi metode, s katerim se lahko takšna težava odpravi in s pomočjo katero se lahko poskrbi za polepšanje nasmeha. 

Beli zobje so dosegljivi tudi vam 

Če želite bolj bele zobe, se splača preizkusiti lasersko beljenje zob. Barva zobne sklenine je namreč nekaj, kar lahko močno vpliva na videz zob in videz nasmeha. Kakšna bo barva zobne sklenine, pa je odvisno od številnih dejavnikov, med katerimi so: 

  • to, za kateri zob gre (podočniki so npr. že naravno navadno nekoliko temnejši), 
  • debelina sklenine in preostale njene lastnosti, zato se barva sklenine od človeka do človeka lahko razlikuje – že sama naravna barva sklenine je tako lahko pri nekaterih ljudeh lahko bolj rumenkasta ali sivkasta kot pri kom drugem, 
  • obarvanost zaradi uživanja določene hrane ali pijače (kava, pravi čaj, kokakola in razne druge pijače, borovnice …), 
  • kajenje, 
  • jemanje določenih zdravil, ki obarvajo zobno sklenino (npr. nekatere vrste antibiotikov), 
  • določene bolezni oziroma genetska obolenja, 
  • slaba ustna higiena in karies, 
  • odmrtje zobne pulpe, zaradi česar zob posivi ali potemni, 
  • količina zobnih oblog, 
  • tanjšanje sklenine zaradi staranja. 

Niste zadovoljni z barvo vaših zob? 

Če niste zadovoljni z barvo vaših zob, to lahko spremenite. Sodobne metode omogočajo zelo dobre rezultate na tem področju, zato se zanje odloča vedno več ljudi, ki niso zadovoljni z barvo svoje zobne sklenine oziroma z obarvanostjo svojih zob. Eno od najboljših metod na tem področju gotovo predstavlja lasersko beljenje zob, ki je nadvse učinkovito. Z njim so si pomagali že številni in prav gotovo lahko pomaga tudi vam.  

čiščenje zobnega kamnaČe razmišljate o tem, da bi želeli lepšo barvo zob, potem se velja pozanimati o tem postopku, kako poteka, koliko časa traja, koliko stane in podobno. Pred samim postopkom boste morali opraviti še pregled, na katerem bo zobozdravnik vaše zobe temeljito pregledal ter morda poskrbel tudi za kakšno popravilo. Osnova lepega nasmeha so namreč zdravi zobje, ko bo enkrat poskrbljeno za to, pa je treba poskrbeti samo še za lepšo barvo vaše zobne sklenine in vaš nasmeh bo tako zagotovo postal veliko lepši.