betonske kanalete za odvodnjavanje
Uncategorized

Betonske kanalete Hauraton so zelo vzdržljive 

Faserfix je sistem za odvodnjavanje, ki vključuje različne elemente. Enega glavnih elementov tega sistema predstavljajo betonske kanalete Hauraton Faserfix, ki zaradi mikroarmiranega materiala, iz katerega so narejene, že desetletja veljajo za ene najbolj vzdržljivih na tržišču, tako, kar se tiče prenašanja raznih obremenitev, kot tudi velike trajnosti, ki se kaže v zelo dolgi življenjski dobi tega izdelka. Omenjeni sistem je tako vgrajen na številnih površinah, kjer že vrsto let skrbi za nemoteno odvodnjavanje padavinske vode. 

Odvod meteorne oziroma padavinske vode 

betonske kanalete - faserfix superBetonske kanalete Hauraton skrbijo za odvod meteorne oziroma padavinske vode iz različnih vrst površin. Primerne so za vgradnjo tudi na najbolj obremenjenih površinah, kot so na primer javne ali industrijske površine, dobro pa se obnesejo tudi pri ureditvi odvodnjavanja v parkih in na zasebnih površinah oziroma na domačih dvoriščih ali dovozih. Zaradi tega lahko rečemo, da so vsestranske, zato tudi ni čudno, da so v prodajnem programu tega proizvajalca že toliko let in da so še vedno izredno priljubljene.  

V vsem tem času so seveda doživele tudi različne izboljšave, saj se proizvajalec nenehno trudi s tehničnimi inovacijami, ki bi njegove izdelke še izboljšale in jih naredile še veliko bolj uporaben. Na tak način je danes odvodnjavanje še bolj učinkovito in je tako s takšnimi sistemi možno odvesti tudi večje količine meteorne vode brez kakršnih koli težav. 

Vzdržljiv in odporen material 

Hauraton Betonska KanaletaGlavna lastnost linije Faserfix je gotovo mikroarmiran beton. To je vzdržljiv in odporen material, ki omogoča, da so betonske kanalete Hauraton izjemno trpežne. Zaradi materiala, iz katerega so narejene, dobro prenašajo vse vrste obremenitev, saj takšen material poskrbi za: 

  • veliko večjo vzdržljivost, 
  • boljše premoščanje obtežbe, 
  • boljše prenašanje vremenskih dejavnikov, 
  • daljšo življenjsko dobo, 
  • večjo trajnost. 

Zaradi tega so betonske kanalete Hauraton primerne za vse vrste površin. To še posebej velja za linijo Faserfix Super, ki je namenjena bolj obremenjenim površinam s posebnimi zahtevami, na katerih vladajo ekstremne obremenitve in visoke dinamične sile. Omenjena linija je namreč še bolj vzdržljiva in tako na voljo vse do obremenitvenega razreda F 900.