bolečine v sklepih, kolenu
Šport in Zdravje

Kolagen za sklepe – ohranite sklepe mladostne

Imate bolečine v sklepih? So se vaši sklepi začeli oglašati, kar pomeni, da v njih škrta ali poka? Vas pri počepu zbode neprijetna bolečina v kolenu, imate težave z ramo ali s kakšnim drugimi delom telesa? Sklepi so pomemben del našega telesa, saj skrbijo za nemoteno gibanje. Žal pa gre tudi za del telesa, ki je pri gibanju zelo obremenjen, zato je treba narediti vse, kar je v naši moči, da jih razbremenimo in poskrbimo za njihovo vitalnost. Pri tem nam lahko pomaga tudi kolagen za sklepe.

Preprečite težave s sklepi!

Kot rečeno, so pri gibanju sklepi zelo obremenjeni. Zaradi tega moramo po eni strani poskrbeti za to, da jih ne obremenjujemo preveč, po drugi strani pa zato, da so sklepi zdravi in močni. K temu lahko pripomore tudi kolagen za sklepe. Gre namreč za beljakovino, ki je v naših sklepih naravno prisotna, vendar pa njena količina z leti začne upadati.

Ko smo mladi, se brez težav gibamo in večina od nas sploh ne pomisli na sklepe ali težave z njimi. Če telesu beljakovine kolagen, ki je pomembna tudi za kosti, hrustanec, vezivna tkiva, lase, zobe in druge dele telesa, začne primanjkovati, se to odraža tudi na naših sklepih. Če želimo preprečiti težave z njimi, je zato dobro začeti jemati prehransko dopolnilo, ki vsebuje kolagen. S tem lahko:

  • okrepimo naše sklepe,
  • preprečimo težave s sklepi in poskrbimo za njihovo večjo gibljivost,
  • poskrbimo za manj bolečin v sklepih,
  • poskrbimo za lažje gibanje,
  • poskrbimo za boljše počutje in za to, da bomo bolj vitalni,
  • naredimo nekaj dobrega tudi za druge dele svojega telesa.

V primeru, da imate težave s sklepi ali pa ob določenih gibih v sklepih občutite bolečino, nikar ne odlašajte z ukrepanjem. Če namreč ne boste ukrepali, težave lahko sčasoma napredujejo, česar pa si gotovo ne želite. V primeru večjih težav nemudoma obiščite zdravnika, prav tako pa je priporočljivo razmisliti o tem, da bi začeli jemati kolagen za sklepe ali druga prehranska dopolnila, ki vašim sklepom lahko nudijo podporo.