radiator za kopalnico na elektriko
Uncategorized

Kakšen radiator za kopalnico kupiti?

Bi radi kupili dober radiator za kopalnico? Na izbiro imate številne možnosti, IR panele, električne grelnike in še marsikaj drugega. Katera od teh možnosti je najboljša in katera predstavlja najboljšo rešitev za ogrevanje? Kakšne so cenovne razlike med temi možnostmi, koliko energije porabijo za ogrevanje in kako se obnesejo v praksi – je z njimi možno resnično dobro ogreti prostor na želeno temperaturo, četudi v njem ni urejenega drugega ogrevanja? Ali pa so morda takšni grelniki primerni zgolj kot dodatni vir gretja?

Električni grelniki predstavljajo dobro izbiro

radiator za kopalnicoPred nakupom ustreznega grelnika morate vedeti, da obstajajo takšni in drugačni modeli. Zagotovo pa obstaja tudi radiator za kopalnico, ki lahko poskrbi za zelo učinkovito ogrevanje prostora, četudi v njem ni urejenega drugega načina ogrevanja – torej je takšen grelnik mogoče uporabiti kot samostojen vir ogrevanja. Pri tem pa je vsekakor pomembno, da poiščete pravi model za svoje potrebe. Med možnostmi, ki so na voljo, dobro izbiro na primer predstavljajo različni električni grelniki. Ti imajo v primerjavi z drugimi načini ogrevanja kar nekaj prednosti, kot so na primer:

  • njihova nakupna cena ni visoka,
  • omogočajo enostavno montažo, za katero lahko poskrbite kar sami,
  • zasedejo zelo malo prostora, saj so ozki in tanki,
  • priklop ne prinaša nobenih dodatnih stroškov,
  • so zelo učinkoviti pri ogrevanju,
  • lahko se jih uporablja tudi kot samostojni vir ogrevanja,
  • so varni za uporabo, saj so inštalacije zaščitene pred vodnimi kapljicami,
  • lahko jih ugasnete, kadarkoli jih ne potrebujete,
  • uporaba je zelo preprosta,
  • prostor segrejejo v nekaj minutah.

Koliko energije porabi radiator za kopalnico?

električni radiator za brisačeČe se odločite za radiator za kopalnico, ki deluje s pomočjo elektrike, je pomembno vprašanje, koliko te grelnik porabi za svoje delovanje. Zaradi tega je pri vsakem modelu najprej treba preveriti njegovo moč delovanja. Od tega, kakšno moč ima določen model, je namreč odvisno, koliko energije bo porabil pri ogrevanju, pa tudi to, kako učinkovit bo pri tem – kako hitro in kako dobro bo segrel prostor, v katerega je nameščen.

Poraba pa je v veliki meri odvisna tudi od vaših navad in od tega, koliko ur dnevno bo grelnik deloval, na kakšni stopnji gretja ga boste imeli nastavljenega, kako mrzlo bo zunaj itd. Na porabo energije lahko tako v veliki meri vplivate tudi sami ter tako poskrbite za to, da strošek za elektriko zaradi ogrevanja ne bo previsok.