električni radijator Vigo EPK
Dom in Vrt

Električni radijator je zelo uporaben

Prav v vseh prostorih se za ogrevanje lahko uporablja tudi električni radijator – kot primarni ali sekundarni vir ogrevanja. Sodobni modeli namreč poskrbijo za zelo kakovostno ogrevanje – to je hitro, učinkovito ter povrh vsega še ne preveč potratno. Poleg tega pa ima tak način ogrevanja veliko manjše začetne stroške, saj zanj ne potrebujete praktično ničesar drugega kot priklop na električno energijo ter nakup ustreznega grelnika. Montaža je enostavna, prav tako pa njegova uporaba. Predvsem pa ga lahko začnete uporabljati takoj, kot ga montirate oziroma priklopite na elektriko. Za to vam ni treba urejati nobenih dodatnih inštalacij, kar je zagotovo še dodatna prednost pred drugimi viri ogrevanja.

Kakšen grelnik izbrati?

Ko izbirate električni radijator, je treba najprej dobro razmisliti, kakšne so sploh vaše potrebe. Na tržišču je namreč na razpolago ogromno različnih grelnikov, ki delujejo s pomočjo električne energije. Kateri med njimi bi bil najbolj primeren za vas, je odvisno od tega, ogrevanju katerega prostora je namenjen, kako hitro želite z njim ogreti prostor, ali je prostor dobro izoliran, kako nizke so običajno temperature v letnem času, ko ga boste uporabljali itd. Vse to so pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati, ko kupujete grelnik.

Če ste kdaj slišali koga, ki ni zadovoljen z ogrevanjem na elektriko, obstaja velika verjetnost, da je težava prav v napačnem grelniku. Električni radijator mora imeti namreč tudi ustrezno moč – če je ta prenizka glede na kvadraturo prostora, ogrevanje seveda ne bo enako učinkovito, kot bi bilo, če bi isti grelnik montirali v manjši prostor. Prav zaradi tega je pred nakupom treba pregledati ponudbo različnih proizvajalcev ter med njimi izbrati modele, ki bi vam lahko ustrezali.

Za lažjo izbiro in nakup

Za to, da se boste pri izbiri lažje znašli oziroma opravili bolj premišljen nakup, smo vam pripravili seznam lastnosti, ki vam bodo pomagale pri primerjavi različnih modelov med seboj. To so:

  • primerna moč,
  • ustreznost za vrsto prostora in namen uporabe,
  • ustrezne dimenzije,
  • enostavna montaža,
  • več stopenj delovanja,
  • morebitne dodatne funkcije,
  • preprosta in udobna uporaba ter upravljanje.