obrezovanje dreves
Dom in Vrt

Obžagovanje in obrezovanje dreves

Drevesa nam dajejo senco, skrbijo za boljši zrak in lepšajo okolico ter jo delajo bolj zeleno, zato je zelo pomembno, da jih sadimo in zanje tudi skrbimo tako, da čim bolje rastejo. To vključuje tudi redno obrezovanje dreves oziroma je večje primerke včasih treba tudi nekoliko bolj obžagati, saj se del krošnje ali vrh začne sušiti, je poškodovan, se kakšna veja začne nagibati preveč proti določenem objektu in podobno.

Kako ustrezno poskrbeti za obrezovanje dreves?

Pri sadnem drevju je redno obrezovanje dreves nujno, če želimo poskrbeti za oblikovanje krošnje in za to, da bomo imeli dovolj sadja. Danes so sadna drevesa prav zaradi tega običajno nižje rasti, saj je tako lažje skrbeti zanje in urejati krošnjo. Pri večjih drevesih pa je to zagotovo nekoliko težja naloga, še posebej, če gre za starejša drevesa ali vrste, kot je na primer oreh, ki lahko zrastejo celo tako visoko, kot so visoke hiše, ali še več.

obžagovanje drevja
Obžagovanje in obrezovanje dreves – Delanavisini.si

V takšnih primerih je krošnjo veliko težje ustrezno urediti sam, zato je najbolje na pomoč poklicati profesionalce. To velja še posebej pri večjih posegih v krošnjo ali takrat, ko je to treba obžagati tudi zaradi suhih ali trhlih vej, nevarnosti za okolico in podobno. V takšnem primeru je seveda pomembno tudi to, da ukrepate čim prej, preden pride do kakšne nesreče ali škode.

Pokličite ekipo za dela na višini!

Na spletni strani delanavisini.si lahko najdete odlično ekipo sodelavcev, ki zna zelo dobro poskrbeti za obrezovanje dreves, pa tudi za njihovo obžagovanje, urejanje krošnje, odstranjevanje vrhov in trhlih vej ali celo podiranje dreves, v kolikor bi bilo to potrebno. So zelo skrbni in znajo učinkovito poskrbeti za vsako drevo, ne glede na to, kako visoko ali mogočno je. Če potrebujete karkoli od naštetega, jih pokličite in z veseljem vam bodo pomagali s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami. Imajo namreč veliko znanja, saj obvladajo številne arboristične tehnike, hkrati pa so na tak način uredili že veliko dreves, zato bodo zagotovo znali pomagati tudi vam.