streč folija
Industrija

Ročna stretch folija je izredno raztegljiva

ročna stretch folijaZakaj se uporablja ročna stretch folija in za kako raztegljiv oziroma elastičen material gre? Prav to je tista lastnost, zaradi katere jo je še veliko bolj enostavno uporabljati, ne glede na to, v kakšen namen jo uporabimo. Običajno pa se jo uporablja za zagotavljanje zaščite izdelkov oziroma za njihovo pakiranje, pri čemer se takšen material izredno dobro obnese, zato ne sme manjkati prav nikjer, kjer se ukvarjajo s pakiranjem, pripravo paketov, skladiščenjem izdelkov ali njihovo pripravo na transport. Na voljo je v prozorni ali različnih drugih barvah, s katerimi tudi preprečite, da bi bila vsebina ovoja vidna na prvi pogled.

Odlična zaščita vseh vrst izdelkov

Ročna stretch folija je izdelana iz polietilena, kar omogoča odpornost in dobro stopnjo zaščite. Idealna je za ročno uporabo oziroma pakiranje najrazličnejših vrst izdelkov, saj se v ta namen odlično obnese, pri čemer je pomembna predvsem njena velika raztegljivost. Zaradi nje se namreč po ovijanju izdelka tega tesno oprime, s čimer nudi še boljšo zaščito. Z njo lahko poskrbimo za zaščito izdelkov pred:

  • vlago,
  • poškodbami,
  • umazanijo,
  • prahom,
  • različnimi drugimi zunanjimi dejavniki.

Izberite primerno širino in debelino!

stretch folija za ovijanje paletRočna stretch folija je na voljo v številnih izvedbah, pri izbiri pa je treba biti pozoren predvsem na širino. Ta mora biti prilagojena dimenzijam izdelkov, ki jih boste pakirali vanjo. Če bo širina premajhna, izdelkov ne boste mogli učinkovito pakirati, če bo širina prevelika, pa boste po nepotrebnem porabili veliko folije, s čimer si boste povzročili tudi dodatne stroške. Zato mora biti širina optimalno izbrana, enako pa velja tudi za debelino.

Pri lažjih izdelkih, ki niso izpostavljeni poškodbam ali predrtju ovoja, zadostuje že nekoliko manjša debelina, medtem ko je pri izdelkih z višjo težo treba izbrati večjo debelino. Še posebej pa je treba biti pozoren na izdelke z ostrimi robovi, ki bi lahko predrli ovojni material, zato je v tem primeru nekoliko večja debelina bistvenega pomena, če se želimo izogniti poškodbam in poskrbeti, da bo izdelek res dobro zavarovan.