avtoličarske storitve
Vozila

Avtoličarstvo odpravi rjo in praske 

V primeru prask, rje ali raznih poškodb vozila pripeljite svoj avto v najboljše avtoličarstvo. Poskrbeli bodo za popravilo vseh nepravilnosti na barvi ali laku v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, saj so specializirani za sanacijo takšnih poškodb. Po takšni sanaciji bo vaš avto spet izgledal kot nov, samo popravilo pa bo opravljeno v najkrajšem možnem času. 

Hitra karoserijska popravila 

avtoličarstvoKaroserija pri avtomobilu je zaščitena z barvo oziroma lakom. Kadar se ta poškoduje, vam lahko pomaga avtoličarstvo. Različne nepravilnosti, poškodbe in praske je namreč možno odlično sanirati, enako pa velja tudi v primeru rje. Sanacija poškodb vključuje tudi novo barvanje oziroma lakiranje poškodovanega dela karoserije, zaradi česar na koncu mesto sanacije ne bo več vidno. Dober ličar je torej tisti, ki takšna karoserijska popravila opravi tako, da po popravilu o njih na vozilu ni niti sledu. 

Odstranitev rje in sanacija 

avtoličarstvo LjubljanaNajhitreje je možno odpraviti majhne praske in druge podobno majhne poškodbe. Ravno zaradi tega je zelo pomembno, da avtomobil v avtoličarstvo pripeljete takoj, ko opazite poškodbo na vozilu. Pri tem nikar ne zamahnite z roko, češ saj je poškodba tako majhna, da se skorajda ne opazi, saj majhna poškodba lahko dokaj hitro postane večja in bolj zapletena za sanacijo. Na mestu poškodbe se namreč lak lahko začne luščiti, zaradi česar se poškodba sčasoma veča in veča. Najbolj problematično pa je, da karoserija na tem mestu ni več zaščitena z lakom, zato je izpostavljena različnim zunanjim dejavnikom.  

Zaradi tega lahko pride tudi do rjavenja, ki je pri takšnih poškodbah pogost pojav. Če na avtomobilu opazite rjasto poškodbo, ga morate takoj odpeljati v avtoličarstvo. Tam bodo rjo strokovno odstranili ter nato poskrbeli še za sanacijo poškodovanega dela karoserije tako, da bodo čezenj nanesli novo plast laka, ki bo karoserijo ščitil pred zunanjimi dejavniki in nadaljnjim rjavenjem. Če tega ne storite, se bo rja širila in širila, česar pa gotovo ne želite. Ko je enkrat rja močno razširjena, je takšno stanje tudi veliko težje sanirati, zato bo imel ličar v tem primeru več dela, vi pa boste takšno popravilo tudi veliko dražje plačali. Ravno zato je res pomembno, da vozilo v avtoličarstvo peljete čim prej, saj bodo tako poškodovani deli karoserije hitreje popravljeni, pa tudi cena popravila bo nižja.