virtualna pisarna za samostojne podjetnike
Posel in Zaslužek

Poslovni naslov in virtualna pisarna

Vsake podjetje mora imeti po zakonu tudi poslovni naslov, na katerem je registrirano in kamor prejema vso uradno pošto. Če ima podjetje poslovne prostore, tam registrira tudi svoj poslovni naslov, vendar pa vedno več podjetij nima svojih lastnih poslovnih prostorov – kaj narediti v takšnem primeru? V takšnem primeru lahko poslovni naslov registrirate na domačem naslovu ali pa se odločite za najem poslovnega naslova, kjer bo vaša virtualna pisarna. Za to rešitev se odloča vedno več podjetnikov, še posebej pa je zanima za male s. p.-je.

virtualna pisarna

Kaj je virtualna pisarna?

Če potrebujete le poslovni naslov, ne pa tudi fizičnih poslovnih prostorov, v katerih bi opravljali svojo dejavnost oziroma poslovanje, potem bo virtualna pisarna zagotovo zelo primerna rešitev za vas. Gre namreč za najem poslovnega naslova, torej možnosti, da na določenem naslovu registrirate svoje podjetje. Tako bo vaše podjetje dobilo svoj poslovni naslov, četudi delate na terenu, od doma ali kje drugje.

Poslovni naslov je obvezen

Vsako podjetje mora imeti poslovni naslov. To je podatek, ki ga je treba predložiti ob registraciji oziroma brez katerega registracija podjetja v Sloveniji sploh ni možna.

virtualna pisarna za poslovni naslov

Pri tem pa marsikatero podjetje ali podjetnik naleti na težavo, saj:

  • ne potrebuje poslovnih prostorov, zato nima poslovnega naslova,
  • ne želi podjetja registrirati na domačem naslovu,
  • ne želi javne objave svojega domačega naslova (poslovni naslov podjetja je namreč javno objavljen v vseh registrih in s tem tudi lahko dostopen na internetu),
  • na domačem naslovu podjetja ne more registrirati, saj za to nima soglasja lastnikov ali solastnikov,
  • se veliko seli, zato bi moral pogosto menjati poslovni naslov, kar s seboj prinese dodatne komplikacije.

Vse naštete težave uspešno rešuje virtualna pisarna. Prav zato gre za storitev, ki v času vedno pogostejšega dela od dome in porasta manjših in mikro podjetij ter samostojnih podjetnikov še pridobiva na priljubljenosti. Gre za enostavno in praktično rešitev, ki vam lahko vašemu podjetju zagotovo poslovni naslov, ki ga potrebujete za registracijo podjetja ter za opravljanje dejavnosti oziroma poslovanje.